Taze fasulye ve ıspanağı sağlıklı diye yerken sağlığınızdan olmayın!

Rutinleşmiş kimi alışkanlıklar sağlıklı görünseler de bilinmeyen birtakım ziyanlı tesirleri var. Taze fasulye ve ıspanakla ilgili uzmanlarca bu mevzuda yapılan bir ihtar da epeyce dikkat alımlı…

TAZE FASULYE TÜKETİRKEN DİKKAT!

En sevilen yaz zerzevatları ortasında yer alan taze fasulye gereğinden fazla tüketildiğindeiçindeki ‘fitik asit’ kalsiyum emilimini azaltır. Böylelikle bedenimiz kâfi kalsiyumu depolamakta zorlanır, bu da kemik ve dişlere ziyan verebilir.

ISPANAĞI SADE HALDE TÜKETMEYİN

Ispanak, sahip olduğu vitamin ve mineraller açısından epeyce varlıklı bir besin kaynağıdır. Fakat fazla tüketildiğinde içeriğindeki ‘oksalat’ ismi verilen bir asit tıpkı taze fasulyede olduğu üzere kalsiyum emilimini engelleyebilir.

Bunu önlemek için yapabileceğiniz en gerçek atak ise ıspanağı sade bir biçimde tüketmek yerine, kalsiyum istikametinden varlıklı besinlerle birlikte tüketmektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir